Powłoka hydrofobowa na szybę

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukaswoj
    Classic
    • 2008
    • 31

Bimek_TDI - rozglądaj sie troszeczke na boki....... dzis tj. po 22 mijałem Cie kole Galerii - Tesco - tylko sie nie wykręcaj, że to nie Ty :lol:
    pozdrawiam
    Łukasz Wojciechowski

• Almanis
    Ambiente
    • 2007
    • 123
    • Octavia II (1Z3)
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Jest jakis fajny środek nakładany na szybe, który powoduje, że woda samoczynnie z niej spływa. Podobnie śnieg łatwo odchodzi. W punkcie wymiany szyb nakładają taki środek za coś około 150 zł. Czy znacie może jakiś dobry produkt i czy są jakies minusy stosowania hydrofobizacji szyby?

Alek
    O1 1,9 TDI AGR
    O2 2,0 TDI CFHC

Sznaucerki są moją pasją www.almanis.pl

Komentarz

• Yogi
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2005
      • 170

niewidzialna wycieraczka za 14zł

woda ucieka z przedniej szyby pow 80-90km/h, na bocznych szybciej znika
      generalnie efekt OK jak za pare zł.
      e46 320d

Komentarz

• phrix
        L&K
        • 2007
        • 1000
        • Audi
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Popieram Yogiego wycieraczki w sprayu sa ok . Te za 14 zl sa calkiem calkiem ale może warto dolożyć i kupić te za 27 ( u mnie dluzej dzialaly ) :wink:
        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Piotr_T
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 479

Tez zrobilem sobie "niewidzialna wycieraczka" preparatem - chyba Autolandu (cena jakies 10zl w Auachan). Zauwazylem, ze wycieraczki sie lepiej slizgaja i syf tak nie przywiera, zamiast psikac i psikac to po jednym strzale szyba czysta. Czy krople same schodza to jeszcze nie mialem okazji zauwazyc, ale cos w tym jest bo zrobilem wszystkie szyby i o dziwo boczne jakos sie mniej brudza, a z tylnej woda zjezdza szybciej.

Komentarz

• phrix
            L&K
            • 2007
            • 1000
            • Audi
            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Może sie podłącze pod tego posta, zna ktoś może jakiś preparat aby szyby nie parowały od środka ?? Czy jest coś takiego a jak tak to co polecanie. Zima idzie a przy uchylonej szybce zimno :x Dodam że ocia jest czysta bez piasku i takich tam i nawiewy dzialaja ok .
            Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• dariuspolo
              L&K
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1168

Zamieszczone przez phrix
              Może sie podłącze pod tego posta, zna ktoś może jakiś preparat aby szyby nie parowały od środka ?? Czy jest coś takiego a jak tak to co polecanie. Zima idzie a przy uchylonej szybce zimno :x Dodam że ocia jest czysta bez piasku i takich tam i nawiewy dzialaja ok .
              ...a kiedy ostatni wymieniles filtr pylkowy? bo w sprawnej Octavi nie powinienes miec takich problemow.
              Odnosnie twojego pytania, testowalem takie preparaty dla kaskow motocyklowych BMW i
              w tej chwili nie ma nic dlugotrwalego na rynku, jest jedno rozwiazanie fabryczne (odpowiedni sklad szyby) ale nie jest to dostepne i mozliwe do naniesienia poza produkcja.

[ Dodano: Sro 14 Lis, 07 12:16 ]
              Zamieszczone przez Almanis
              Jest jakis fajny środek nakładany na szybe, który powoduje, że woda samoczynnie z niej spływa. Podobnie śnieg łatwo odchodzi. W punkcie wymiany szyb nakładają taki środek za coś około 150 zł. Czy znacie może jakiś dobry produkt i czy są jakies minusy stosowania hydrofobizacji szyby?

Alek
              ...preparaty takie sa na rynku i dzialaja calkiem dobrze przez pewien czas, problemy zaczynaja sie kiedy srodek juz nie przynosi efektu bo nie mozna usunac jego pozostalosci
              z szyby (kilka warstw takiego zuzytego preparatu zaczyna przeszkadzac przy nocnej jezdzie).
              T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
              SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
              Zuzycie paliwa

Komentarz

• Misiekoctavia
                Elegance
                • 2005
                • 891

Ja posmarowalem szyby takim preparatem ale nieu siebie tylko u ojca. U mnie mi sie niechcialo :P No i szczerze mowiac ciezko sie to rozprowadza tak zeby niezostaly smugi. Chwile trzymal a pozniej szyby i tak sie paruja, na bocznych szybach szybko sie zmyl przez uszczelki od szyb a na przedniej szybie niewiem od czego zrobili sie jakies takie zacieki i tylko szybe musze jeszcze raz czyscic. Ogolnie taki se wynalazek. Ani za ani przeciw. Mam jakis plyn do mycia szyb ktory ma zmniejszac parowanie szyb i u siebie wyczyscilem nim szyby to jakos nadmiernie mi sie nieparuja. W Octavce nawiew na szyby boczne jest bardzo slaby. Ja poprostu kieruje boczne nawiewy tak aby walily na szyby boczne i jest gites. Ale za to zima reka marznie :|

Komentarz

• phrix
                  L&K
                  • 2007
                  • 1000
                  • Audi
                  • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dariuspolo thenx za przypominajke , zapomnialem o filtrze kabinowym. Dzisiaj go wymieniłem zobaczymy czy to pomoże.

_

Komentarz

Pracuję...