Bimek_TDI - rozglądaj sie troszeczke na boki....... dzis tj. po 22 mijałem Cie kole Galerii - Tesco - tylko sie nie wykręcaj, że to nie Ty :lol:
Powłoka hydrofobowa na szybę
Zwiń
X
-
Powłoka hydrofobowa na szybę
Jest jakis fajny środek nakładany na szybe, który powoduje, że woda samoczynnie z niej spływa. Podobnie śnieg łatwo odchodzi. W punkcie wymiany szyb nakładają taki środek za coś około 150 zł. Czy znacie może jakiś dobry produkt i czy są jakies minusy stosowania hydrofobizacji szyby?
Alek
-
-
Popieram Yogiego wycieraczki w sprayu sa ok . Te za 14 zl sa calkiem calkiem ale może warto dolożyć i kupić te za 27 ( u mnie dluzej dzialaly ) :wink:Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Tez zrobilem sobie "niewidzialna wycieraczka" preparatem - chyba Autolandu (cena jakies 10zl w Auachan). Zauwazylem, ze wycieraczki sie lepiej slizgaja i syf tak nie przywiera, zamiast psikac i psikac to po jednym strzale szyba czysta. Czy krople same schodza to jeszcze nie mialem okazji zauwazyc, ale cos w tym jest bo zrobilem wszystkie szyby i o dziwo boczne jakos sie mniej brudza, a z tylnej woda zjezdza szybciej.
Komentarz
-
-
Może sie podłącze pod tego posta, zna ktoś może jakiś preparat aby szyby nie parowały od środka ?? Czy jest coś takiego a jak tak to co polecanie. Zima idzie a przy uchylonej szybce zimno :x Dodam że ocia jest czysta bez piasku i takich tam i nawiewy dzialaja ok .Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
...a kiedy ostatni wymieniles filtr pylkowy? bo w sprawnej Octavi nie powinienes miec takich problemow.Zamieszczone przez phrixMoże sie podłącze pod tego posta, zna ktoś może jakiś preparat aby szyby nie parowały od środka ?? Czy jest coś takiego a jak tak to co polecanie. Zima idzie a przy uchylonej szybce zimno :x Dodam że ocia jest czysta bez piasku i takich tam i nawiewy dzialaja ok .
Odnosnie twojego pytania, testowalem takie preparaty dla kaskow motocyklowych BMW i
w tej chwili nie ma nic dlugotrwalego na rynku, jest jedno rozwiazanie fabryczne (odpowiedni sklad szyby) ale nie jest to dostepne i mozliwe do naniesienia poza produkcja.
[ Dodano: Sro 14 Lis, 07 12:16 ]
...preparaty takie sa na rynku i dzialaja calkiem dobrze przez pewien czas, problemy zaczynaja sie kiedy srodek juz nie przynosi efektu bo nie mozna usunac jego pozostalosciZamieszczone przez AlmanisJest jakis fajny środek nakładany na szybe, który powoduje, że woda samoczynnie z niej spływa. Podobnie śnieg łatwo odchodzi. W punkcie wymiany szyb nakładają taki środek za coś około 150 zł. Czy znacie może jakiś dobry produkt i czy są jakies minusy stosowania hydrofobizacji szyby?
Alek
z szyby (kilka warstw takiego zuzytego preparatu zaczyna przeszkadzac przy nocnej jezdzie).
Komentarz
-
-
Ja posmarowalem szyby takim preparatem ale nieu siebie tylko u ojca. U mnie mi sie niechcialo :P No i szczerze mowiac ciezko sie to rozprowadza tak zeby niezostaly smugi. Chwile trzymal a pozniej szyby i tak sie paruja, na bocznych szybach szybko sie zmyl przez uszczelki od szyb a na przedniej szybie niewiem od czego zrobili sie jakies takie zacieki i tylko szybe musze jeszcze raz czyscic. Ogolnie taki se wynalazek. Ani za ani przeciw. Mam jakis plyn do mycia szyb ktory ma zmniejszac parowanie szyb i u siebie wyczyscilem nim szyby to jakos nadmiernie mi sie nieparuja. W Octavce nawiew na szyby boczne jest bardzo slaby. Ja poprostu kieruje boczne nawiewy tak aby walily na szyby boczne i jest gites. Ale za to zima reka marznie :|
Komentarz
-
-
Dariuspolo thenx za przypominajke , zapomnialem o filtrze kabinowym. Dzisiaj go wymieniłem zobaczymy czy to pomoże.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-

Komentarz