Bimek_TDI - rozglądaj sie troszeczke na boki....... dzis tj. po 22 mijałem Cie kole Galerii - Tesco - tylko sie nie wykręcaj, że to nie Ty :lol:
Powłoka hydrofobowa na szybę
Zwiń
X
-
Powłoka hydrofobowa na szybę
Jest jakis fajny środek nakładany na szybe, który powoduje, że woda samoczynnie z niej spływa. Podobnie śnieg łatwo odchodzi. W punkcie wymiany szyb nakładają taki środek za coś około 150 zł. Czy znacie może jakiś dobry produkt i czy są jakies minusy stosowania hydrofobizacji szyby?
Alek
-
-
Popieram Yogiego wycieraczki w sprayu sa ok . Te za 14 zl sa calkiem calkiem ale może warto dolożyć i kupić te za 27 ( u mnie dluzej dzialaly ) :wink:Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Tez zrobilem sobie "niewidzialna wycieraczka" preparatem - chyba Autolandu (cena jakies 10zl w Auachan). Zauwazylem, ze wycieraczki sie lepiej slizgaja i syf tak nie przywiera, zamiast psikac i psikac to po jednym strzale szyba czysta. Czy krople same schodza to jeszcze nie mialem okazji zauwazyc, ale cos w tym jest bo zrobilem wszystkie szyby i o dziwo boczne jakos sie mniej brudza, a z tylnej woda zjezdza szybciej.
Komentarz
-
-
Może sie podłącze pod tego posta, zna ktoś może jakiś preparat aby szyby nie parowały od środka ?? Czy jest coś takiego a jak tak to co polecanie. Zima idzie a przy uchylonej szybce zimno :x Dodam że ocia jest czysta bez piasku i takich tam i nawiewy dzialaja ok .Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phrixMoże sie podłącze pod tego posta, zna ktoś może jakiś preparat aby szyby nie parowały od środka ?? Czy jest coś takiego a jak tak to co polecanie. Zima idzie a przy uchylonej szybce zimno :x Dodam że ocia jest czysta bez piasku i takich tam i nawiewy dzialaja ok .
Odnosnie twojego pytania, testowalem takie preparaty dla kaskow motocyklowych BMW i
w tej chwili nie ma nic dlugotrwalego na rynku, jest jedno rozwiazanie fabryczne (odpowiedni sklad szyby) ale nie jest to dostepne i mozliwe do naniesienia poza produkcja.
[ Dodano: Sro 14 Lis, 07 12:16 ]
Zamieszczone przez AlmanisJest jakis fajny środek nakładany na szybe, który powoduje, że woda samoczynnie z niej spływa. Podobnie śnieg łatwo odchodzi. W punkcie wymiany szyb nakładają taki środek za coś około 150 zł. Czy znacie może jakiś dobry produkt i czy są jakies minusy stosowania hydrofobizacji szyby?
Alek
z szyby (kilka warstw takiego zuzytego preparatu zaczyna przeszkadzac przy nocnej jezdzie).
Komentarz
-
-
Ja posmarowalem szyby takim preparatem ale nieu siebie tylko u ojca. U mnie mi sie niechcialo :P No i szczerze mowiac ciezko sie to rozprowadza tak zeby niezostaly smugi. Chwile trzymal a pozniej szyby i tak sie paruja, na bocznych szybach szybko sie zmyl przez uszczelki od szyb a na przedniej szybie niewiem od czego zrobili sie jakies takie zacieki i tylko szybe musze jeszcze raz czyscic. Ogolnie taki se wynalazek. Ani za ani przeciw. Mam jakis plyn do mycia szyb ktory ma zmniejszac parowanie szyb i u siebie wyczyscilem nim szyby to jakos nadmiernie mi sie nieparuja. W Octavce nawiew na szyby boczne jest bardzo slaby. Ja poprostu kieruje boczne nawiewy tak aby walily na szyby boczne i jest gites. Ale za to zima reka marznie :|
Komentarz
-
-
Dariuspolo thenx za przypominajke , zapomnialem o filtrze kabinowym. Dzisiaj go wymieniłem zobaczymy czy to pomoże.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
Komentarz